Jdi na obsah Jdi na menu
 


Agapornisové

Agapornis škraboškový k hnízdění je potřebná vlhkost vzduchu v hnízdící budce. Vlkost by měla být 80%, dosáhneme ji tím že budeme rozprašovačem kropit budku.

Samice průměrně snáší
4-6 vajec a to obden. Doba sezení je 20 - 21 dní. O krmení mláďat se starají oba rodiče, mláďata budku opouštějí za 35 - 40 dnů po vylíhnutí. Poté je ještě asi 14 dnů dokrmuje samec. Potřebná je vlhkost vzduchu v hnízdící budce. Vlkost by měla být 80%, dosáhneme ji tím že budeme rozprašovačem kropit budku.

Budka: Pro hnízdění se doporučují dřevěné budky s rozměry 18x18x25 cm s vletovým otvorem o průměru 5 cm. 

 

 

 

Agapornis růžohlavý k hnízdění je potřebná vlhkost vzduchu v hnízdící budce. Vlkost by měla být 80%, dosáhneme ji tím že budeme rozprašovačem kropit budku.

Samice obvykle snese 3-5 vajíček. Doba sezení na vejcích je 21 - 22 dnů a mladí opouštějí budku za 35 - 40 dní.

Pro hnízdění se doporučují dřevěné budky s rozměry 18x18x25 cm s vletovým otvorem o průměru 5 cm.

 

 

 

Agapornis etiopský k hnízdění je potřebná vlhkost vzduchu v hnízdící budce. Vlkost by měla být 80%, dosáhneme ji tím že budeme rozprašovačem kropit budku.

Samice snese průměrne 3-6 vajíček a samice na nich sedí 24 - 25 dnů. Mláďata zůstávají v budce asi 7 - 8 týdnů. Budka: Pro hnízdění se doporučují dřevěné budky s rozměry 18x18x25 cm s vletovým otvorem o průměru 5 cm.

 

 

 

 

Agapornis Fischerův k hnízdění je potřebná vlhkost vzduchu v hnízdící budce. Vlkost by měla být 80%, dosáhneme ji tím že budeme rozprašovačem kropit budku.

Samice průměrně snese 4 - 6 vajíček a snáší je obden. Doba sezení je  20 - 21 dní. Po vyklubání se o ně stará nejdříve samice, později oba rodiče. Asi po pěti týdnech vylétávají z budky, později je ještě dokrmuje samec. Měli by se nechávat hnízdit nejlépe 2x ročně.

Budka: Pro hnízdění se doporučují dřevěné budky s rozměry 18x18x25 cm s vletovým otvorem o průměru 5 cm.

 

 

 

 

Agapornis šedohlavý k hnízdění je potřebná vlhkost vzduchu v hnízdící budce. Vlkost by měla být 80%, dosáhneme ji tím že budeme rozprašovačem kropit budku.

Samice obvykle snese 3-7 vajíček, na kterých sedí 21 - 22 dnů. O mláďata se stará nejdříve samice, poté i samec, po 38 - 42 dnech mláďata vylétávají z budky. Poté je ještě asi 14 dnů dokrmuje samec.

Budka: Pro hnízdění se doporučují dřevěné budky s rozměry 18x18x25 cm s vletovým otvorem o průměru 5 cm.

 

 

 

 

Agapornis růžohrdlýk hnízdění je potřebná vlhkost vzduchu v hnízdící budce. Vlkost by měla být 80%, dosáhneme ji tím že budeme rozprašovačem kropit budku.

Samice snáší průměrně 4-5 vajíček, doba sezení je 21 - 22 dnů. Ze začátku je krmí jen samice, později se přidá i samec. Asi po pěti týdnech mláďata vylétávají z budky a ve stáří šesti měsíců přepeřují.

Budka: Pro hnízdění se doporučují dřevěné budky s rozměry 18x18x25 cm s vletovým otvorem o průměru 5 cm.

 

 

 

 

 

Agapornis hnědohlavý k hnízdění je potřebná vlhkost vzduchu v hnízdící budce. Vlkost by měla být 80%, dosáhneme ji tím že budeme rozprašovačem kropit budku.

Samice snáší 4-5 vajec, mláďata se líhnou za 22 dní a opouštějí hnízdo 37-40 dnů po vylíhnutí.

Budka: Pro hnízdění se doporučují dřevěné budky s rozměry 18x18x25 cm s vletovým otvorem o průměru 5 cm.

Vaječná míchanice:

1)      Vejce uvařené natvrdo nastrouháme

2)      Přidáme nastrouhanou mrkev z jablkem

3)      Najemno nasekáme zelené krmení

4)      Nastrouháme tvaroh a dětské piškoty

5)      Přidáme nastrouhaný stroužek česneku

6)      Podle dávkování přidáme vitamíny

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Earn Easily By Selling FlipBooks, eBook & Articles on Amazon KDP, Shopify, Etc

(RonaldWhawl, 31. 3. 2024 6:35)

FlipBooks are a great addition
to any passive income strategy. Because once you create a FlipBook, market it, share it & Earn it, it can technically sell itself.

Learn More https://www.youtube.com/watch?v=JfRrd79oCfk?11563

Discover the Ultimate Resource to Crypto Trading Platforms!

(DarrickSwepe, 19. 3. 2024 10:33)

Hey everyone! I've just stumbled upon an fantastic resource that's all about crypto markets. If you're looking to dive deeper into the world of crypto, this might be the perfect resource for you!

The site (https://cryptoairdrops.ru/) offers in-depth analysis of numerous crypto exchanges, including the ins and outs of their trading platforms, security protocols, supported coins, and overall reliability. Whether you're a novice just starting out or an advanced user, there's something for everyone.

What I found particularly helpful was their side-by-side comparisons, which made it super easy to assess different exchanges and find the one that best fits my needs. They also cover the latest news in the crypto world, which keeps you informed on all the important news.

If you're looking into diversifying your portfolio, I highly recommend checking this site out. It's an invaluable resource that can help you make informed decisions in the ever-changing world of cryptocurrency.

Let's dive into it and help each other out! Would love to hear your thoughts and experiences with different exchanges as well.